Marieke Wilke

Ik was als kind al altijd in beweging: schaatsen, fietsen, zeilen. Ik houd ervan om mezelf letterlijk vooruit te duwen, fysiek iets te bereiken. Het gaat me daarbij niet om de competitie met anderen, maar om het bereiken op eigen kracht. 

Professioneel was een van mijn grootste bewegingen de keuze om niet verder te gaan in de wetenschap. Mijn promotie, het jarenlange onderzoek naar teamwerk, had me heel veel kracht en doorzettingsvermogen gekost maar ik werd er niet blij van. De keuze om iets anders te gaan doen heeft me heel veel rijkdom opgeleverd. Ik mag dagelijks met mensen aan het werk om met hen uit te zoeken wat er gebeurt, waar ze in hun werk steeds weer verleid worden om niet bij de essentie te blijven, of hoe ze onvoldoende sturen en in staat zijn om met hun ingezette energie tot gewenste resultaten te komen. Dit werk vergt een bewegelijkheid in denken en handelen en een nieuwsgierigheid zonder oordeel. Dat past me.

Die nieuwsgierigheid is ook wat me in organisaties elke keer weer triggert: wat gebeurt hier, wat gaat er in deze mensen om, hoe komen de mensen in deze organisatie ‘in de problemen’ of hoe komt het dat ze vastlopen? Ik breng beweging door samen uit te zoeken waarbij ik mijn ervaring en mijn methodieken rondom succesvolle interventies in organisaties inzet. Ik word er ongelofelijk blij van als ik mijn klanten een beweging zie maken die er voor hen en voor hun klanten daadwerkelijk toe doet.

Marieke werkt twintig jaar als interventiekundig-adviseur in organisaties. Naast het begeleiden van veranderingen in organisaties, coacht ze mensen die een leidinggevende rol hebben. Naast haar werk binnen Nulvierentwintig is ze mede-oprichter van MariekeWerkt. Hierin ontwikkelt ze online veranderprogramma’s voor teams op het snijvlak van (zelforganiserende) teams, regie en inzetbaarheid.