Leren veranderen

Een andere financiering, nieuwe wetgeving, nieuwe vragen vanuit de samenleving, druk vanuit raden van toezicht, cliëntenvertegenwoordiging; ze zijn vaak aanleiding voor verandering. Wellicht is dit herkenbaar?

Anders kijken en anders handelen

Vaak komen wij in organisaties waar gelukkig veel goed gaat. Tegelijkertijd is er ook iets anders nodig omdat de manier van werken niet meer of onvoldoende werkt. Hoe ga je succesvol veranderen waarbij je het goede behoudt en het nieuwe/ andere omarmd?

We leren je opnieuw en ook anders te kijken naar vraagstukken, problemen of uitdagingen. Dit is een gezamenlijk proces waarbij wij de aanwezige kennis gebruiken en respect hebben voor wat er al wel is.

Tegelijkertijd leer je zien hoe jullie anders om kunnen gaan met vraagstukken. Hiermee kom je tot andere oplossingen en manieren van werken waarmee je meer effect hebt. Niet alleen nu, maar ook op de langere termijn.

Ben je benieuwd naar hoe wij een verandering begeleid hebben bij een van onze klanten? Lees dan de casus van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht.