Joris Veldmaat

Beweging brengt je ergens anders. Het gaat voor mij over ontdekken en iets nieuws. Het plezier van de reis is voor mij ook heel belangrijk en dus niet alleen het resultaat. In mijn werk ben ik altijd al op zoek geweest naar vernieuwing. Dit deed ik door het volgen van opleidingen en door te kiezen voor het werk als interimmanager: Ik kom steeds op nieuwe plekken en werk met mensen die ik nog niet ken en ik leer veel, zeker ook op momenten als dingen minder goed gaan.

Wat ervaren jouw klanten?

Als interimmanager doe ik mee en ben ik onderdeel van het systeem, de organisatie. Tegelijkertijd ben ik anders en dat maakt het gemakkelijker om perspectieven vanuit minder eigen belang en vanuit een rijke ervaring uit andere organisaties te introduceren. Ik krijg terug van opdrachtgevers en collega’s dat ze los komen van eigen aannames en van hun vaste patronen van denken. Dit levert een ‘rijker besluitvormingsproces’ op dat ‘over een maand ook nog staat.’ Doordat veranderingen in teams met succes bewerkstelligd worden en er (daadwerkelijk) breder is gekeken. Naast het dagelijks management brengt dit analytisch vermogen meer duidelijkheid en helderheid over ‘waar zijn we van en waar gaan we naar toe’.

Realisme

Ik heb niet de illusie dat ik alle mensen 180 graden anders kan laten kijken. Ik weet wel dat oplossingen en resultaten er niet geweest waren als ik er niet was geweest.

Als adviseur, interimmanager en projectmanager binnen WMO, GGZ, WLZ, OGGZ en jeugdzorg, ondersteunt Joris organisaties binnen het complexe veld van transformatie, decentralisatie, scheiden van wonen en zorg, zorgpaden en zorgarrangementen. Ervaring op de werkvloer en in diverse managementfuncties binnen de verschillende sectoren, maakt dat Joris snapt waar het over gaat.