Karin Castelijn

Tango! Dan komt er beweging in mijn lijf. Wat ik zo mooi en tegelijkertijd ingewikkeld aan Tango vind is dat je echt moet afstemmen met je danspartner, ook omdat er geen choreografie in zit. Daarbij is de volger net zo belangrijk als de leider. Het vraagt alertheid en aanwezigheid en kan dan ineens zo stromen; de humor en onvoorspelbaarheid geven mij energie.

Ik ben in mijn werk graag bezig met dingen die anders en beter kunnen. Ik breng beweging doordat ik uitermate vasthoudend ben. “Wij hebben het opgegeven en we zoeken iemand die niet opgeeft.” Dit geeft hernieuwd vertrouwen en geloof dat dingen wel mogelijk zijn. Bovendien ben ik heel analytisch en kan ik de dingen die complex zijn uit elkaar trekken zodat er weer overzicht en helderheid ontstaat. Het helpt klanten om anders te kijken en zien waarmee ze aan het werk kunnen. Ze worden in hun dagelijks werk effectiever.

Dit is ook wat klanten teruggeven. “We zien waar we vastzitten in onze eigen gedachten en manier van kijken.” “We hebben concrete acties en handvatten om mee aan de slag te gaan” “Ik begrijp nu waarom ik niet slagvaardig ben en dat ik in kringeltjes draaide.” De klant die zegt:” oh, ja nu weet ik wat ik moet doen.” “We maken nu daadwerkelijk afspraken in plaats van dat we zonder concrete afspraken de deur uit gaan.” Ik vind het super leuk om met groepen mensen te werken en bij hen mogelijkheden te zien  ontwikkelen om dingen anders te doen. Of het nu gaat over hoe je een proces inricht of over de wijze van samenwerken.

Ik heb als Interim leidinggevende de voorkeur om te werken op plekken waar processen niet helder zijn, waar de samenwerking zowel binnen de eigen organisatie als met organisaties erbuiten moeizaam gaat. Ik word vaak gevraagd voor situaties waarbij mensen iets bedacht hebben maar het niet gerealiseerd krijgen. Uiteindelijk krijgen klanten er met mij een onafhankelijke geest bij.